Umbrela patrata

Umbrela patrata

vineri, 2 august 2013

Ciudatenii de scriitori

Ce parere ati avea daca am vorbi putin despre ciudateniile scriitorilor romani?


Ioan Prale, poet de origine basarabeana, locuia intr-o camera in care avea insirate pe perete, de la usa pana la pat, multe cuiere. In fiecare seara cand ajungea acasa, de cum intra pe usa, incepea sa se dezbrace si fiecare obiect dat jos il agata, in ordine, intr-un carlig. Pana cand ajungea langa pat, ramanea in pielea goala. Iar dimineata cand se scula, o singura grija avea: sa repete exercitiul in sens invers. 

 Vasile Alecsandri  era tare friguros si concepuse un sistem de a se proteja. De fiecare data cand intra sau iesea fara din casa, parcurgea un traseu fix:  trecea succesiv prin mai multe camere care erau incalzite la temperaturi diferite, astfel incat sa nu simta trecerea de la o temperatura la alta foarte brusc.

George Coşbuc nu se baga niciodta in pat fara sa isi puna pe notiera  cutia cu chibrite, lumanarea, creionul si foile de hartie. Deseori in somn ii veneau cele mai strasnice idei. Prin urmare, se trezea imediat si se punea pe scris, dupa care se culca la loc.


Neagu Rădulescu nu se mai formaliza atat, scria direct pe perete. Cand nu mai avea unde sa scrie, muta patul langa altul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu