Umbrela patrata

Umbrela patrata

marți, 18 martie 2014

Parcul tarotului din Toscana

Astazi, tot cautand idei de vacanta, iata peste ce am dat. Chiar daca nu mi se mai potriveste, nici in calitate de mama, pentru ca fiica mea este mare acum, nici in cea de bunica, pentru ca inca nu sunt, ma gandesc ca unii dintre voi abia asteapta sa gaseasca idei de vacanta in care copiii sa se simta bine! Astazi va propun sa mergeti in Garavaccgio, provincia Grosseto, Toscana din Italia, in Parcul tarotului, adica Il Giardino dei Tarocchi. 
Parcul a fost creat de catre artista franceza Niki de Saint Phalle care, la 25 de ani cand a vizitat Parcul Guell din Barcelona, si-a propus sa isi construiasca propriul parc in acelasi sprit ludic. Si pentru ca era o femeie determinata, a vizitat inclusiv 

Parcul Monstrilor din Bomarzo,


Palatul ideal al lui Ferdinand Cheval despre care am si scris mai demult si 

Watts Tower al lui Simon Rodia, special ca sa fie sigur ca parcul ei va fi diferit de toate celelalte atractii turistice pentru copii. 
Fiind artist plastic, pictorita si sculptorita totodata, parcul se evidentiaza tocmai prin acel simt estetic studiat si atent la detalii. A creat 22 de sculpturi reprezentand personajele reprezentative din cartile de tarot, pe care le-a acoperit cu cioburi de sticla colorata, maozaic din bucati de ceramica si oglinzi. 
 










Gradina ascunde si alte elemente surpriza: frumoase fantani si cascade. Copiii sub 7 ani au accesul gratuit, restul sunt pusi la plata! Studentii platesc 7 euro, iar adultii 12 euro! Grupurile organizate, anuntate cu cel putin 10 zile inainte platesc tot 7 euro/persoana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu