Umbrela patrata

Umbrela patrata

duminică, 24 noiembrie 2013

Filmele pe care vi le recomand

Am avut bucuria sa vad niste filme deosebite in aceasta saptamana si ma bucur sa impart aceasta experienta minunata cu voi.
 
Primul, IN THE MOOD FOR LOVE,  un film trist, despre asumarea singuratatii si trasformarea ei intr-o forma superioara de acceptare a sinelui. Veti vedea cadre superbe, iar  muzica este exceptionala. Filmul aduce in prim plan o  poveste delicata de dragoste mai degraba sugerata decat traita. Regizorul Wong Kar-wai isi construieste filmul in jurul singuratatii si resemnarii personajelor sale, plasate intr-o lume a gesturilor si trairilor simple.
 
 
Cel de-al doilea, MR MORGAN'S LAST LOVE este un film despre pacatele prezente in toate familiile, despre neintelegerile si diferentele dintre generatii, despre ce ne lipseste sau ne prisoseste in relatia cu membrii familiei si cu strainii, despre lipsa de toleranta din interiorul familiei si prinosul ei in afara acesteia. Despre ce inseamna sa iubesti, cat, cum si pana cand! Este un film despre varste, sentimente, angoase, disperari, refulari, furii - cam despre toate nimicurile care ne alcatuiesc viata de zi cu zi si o fac importanta doar pentru fiecare dintre noi! Michael Caine este personajul principal care sustine intreaga intriga a filmului, alaturi de frumoasa si delicate Clemence Poesy care face un rol pe masura partenerului ei de film.
 
Cel de-al treilea este NIGHTTRAIN TO LISBON.  Raimund Gregorius este un profesor elvetian care este martorul unei incercari de suicide, care se va angaja intr-o aventura palpitanta ce ii va schimba viata. Un film cu o poveste in poveste extraordinar de romantica. Un film cu o intriga deosebita, cu personaje frumoase si atent construite, incarcate de pitoresc si de mister. Asa cum ne-a obisnuit, actorul Jeremy Irons interpreteaza un personaj de exceptie care este prins intr-o intriga complicate si pus sa descifreze destinele asezate frumos intr-o carte.
 
Daca veti avea curiozitatea sa le vedeti, in mod cert nu veti regret. daca nu va plac, ar fi bine sa imi scrieti si sa ma atentionati sa scriu despre cu totul altceva! Ha,ha,ha...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu