Umbrela patrata

Umbrela patrata

joi, 18 octombrie 2012

Fantastic Treehouse Room in a Forest

Am primit zilele trecute un material despre o constructie absolut ciudata, dar deosebit de frumoasa. Lectura lui mi-a deschis curiozitatea la maximum si, desi am incercat sa caut mai multe informatii cu privire la aceasta casa in copac, nu am gasit mare lucru. Prietenii stiu ca sunt mare amatoare de cladiri ciudate. Le caut in concedii, le caut pe net, stabilesc trasee si planific vacante in dorinta de a le vedea cu proprii mei ochi. Dar am un vis ascuns: iubesc casele in copaci. Fie ele mari sau mici. Imi doresc sa am sansa de a construi in viitor una nepotilor pe care sper sa ii am la un moment dat. Pentru copilul din mine, care n-a avut niciodata o casuta in copac, aceasta reprezinta o suma de bucurii: placerea de a avea propriul tau loc unde sa te descoperi, primul loc in care ai sansa sa iti construiesti o lume ideala, rupta de lumea materiala a parintilor, locul magic, populat cu jucarii si personaje imaginare, dar in primul rand reprezinta poarta catre visare. In casuta cocotata in varful pomului, cerul pare mai aproape decat pamantul, iar, daca intinzi o mana, ai sansa sa mangai stelele. Tot cautand informatii despre aceasta superba constructie, am dat peste alte trei, pe care vreau sa vi le arat si voua. Un arhitect creativ a gandit o camera de hotel pentru doua persoane sub forma unui cub magic, ai caror pereti sunt alcatuiti din panouri reflectorizante, o cutie suspendata in aer, cu vedere pe toate laturile si in toate directiile, aruncata intr-o padure.

Constructia este dotata cu bucatarie, baie si
dormitor, precum și o terasă pe acoperiș, Oaspetii trebuie sa urce pe structura scarilor din franghie groasa care fac legatura cu solul sau cu celelalte camere montate in alti copaci. Dar ce parere ati avea despre imense cuiburi, atarnate in padure de coroana inalta a copacilor? Si ele au fost gandite ca si camere de hotel. proiectul purtand denumirea de Ferma Animalelor. Cadre de otel sunt imbracate in surcele si ramuri de copaci pe exterior. Este o constructie ecologică, care aduce mai degraba cu imaginea cuibului unei gigantice pasari. Intrarea se face printr-o deschidere de hublou care da intr-un salon rotund, un spatiu realizat din lemn curbat care imbraca peretele, iar podeaua este căptușita cu perne. Dar sa nu credeti ca aceasta este singura propunere de cuib organic, in care oamenii cu bani vin pentru o seara exotica si platesc bani grei. Exista un altfel de cuib, la fel de exotic ca si prezentare, dar cu scara retractabila. In acest mod, sigur nu va pot deranja decat zburatoarele. Acest cuib impresionant, cu forma cilindrica, este strapuns pe laterale de hublouri aproape invizibile, care permit accesul vizual afară, dar sunt absolut invizibile pentru cei care se uita din afara lor. Proiectul a fost conceput de catre Inrednin Gsgruppen, care a folosit arbori solizi, care pot sustine structura cilindrică. Tree Hotel dispune de 5 camere complet mobilate si dotate cu absolut tot confortul, iar numarul mare de cereri de cazare a condus la extinderea in viitor a altor 20 de cuiburi asemanatoare. Alti arhitecti au gandit nu o casuta in copac, ci mai multe, iar hotelul este cunoscut drept casa "Enchanted Forest" .

 
Desi unii sunt de parere ca este un kitsch , pentru familiile cu copii, acest proiect este o combinație intre magia unei povesti si provocarea unei aventuri intr-un cadru idilic. Mai multe casute sunt montate pe verticala unui trunchi de copac, sustinute de un ansamblu de grinzi de lemn care alcatuiesc
o scară în spirală ce face legatura intre nivelurile interdependente. Fiecare platformă oferă locuri pentru joaca, precum și privelisti de o frumusete uimitoare. Constructiile sunt ridicate intr-un parc tematic, amplasat în mediul rural din vechea padure din British Columbia. Aici copiii se pot desfasura intr-un mediu prietenos, in mijlocul naturii, pot vedea animalele salbatice in mediul lor natural. Această clădire neobișnuita detine recordul pentru cea mai mare (și mai inalta), casa din copac în BC, Canada. Dacă aveți planuri de vacanta in zona, trebuie sa stiti ca există chiar și un hotel normal într-o altă parte a complexului. Asta numai daca nu vreti sa redescoperiti copilul din voi macar pentru o scurta durata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu