Umbrela patrata

Umbrela patrata

marți, 30 octombrie 2012

"Turnul Orasului Solar"

Astazi am vazut prima data proiectul pentru viitoarele Jocuri Olimpice care vor fi organizate in 2016 la Rio de Janeiro. Brazilienii chiar se straduiesc sa uimeasca lumea cu un parc olimpic de exceptie. Se pare ca autoritatile  au aprobat proiectul de constructie a unui turn solar impunator, unde va fi amplasata si flacara olimpica. Turnul Orasului Solar este proiectat de firma elvetiana de arhitectura RAFAA.
Arhitectii au propus un proiect indraznet, concepand o cascada solara uriasa care ar atrage atentia tuturor participantilor la Jocurile Olimpice de la Rio. Constructia urmeaza sa fie amplasata pe varful insulei Cotonduba, care se afla la intrarea in Golful Guanabara. Ea a fost conceputa astfel incat sa poata capta energie solara suficienta pentru a furniza energie pentru intreg orasul olimpic, cat si pentru o parte din oras.
Energia va fi folosita pentru a pompa apa din ocean in turn,  formand astfel o spectaculoasa cascada, care la randul va actioneaza turbine care produc energie in timpul noptii. Sus, in varful turnului va arde flacara olimpica. Turnul urmeaza sa aiba o inaltine de 105 metri si ar adaposti un amfiteatru, cafenea si magazine la parter. Pentru cei carora le place sa traiasca periculos, dar si spectaculos, proiectul prevede si o platforma retractabila pentru practicarea bungee jumping-ului.
Cei indrazneti vor avea la dispozitie lifturi care ii vor urca  in varful turnului de unde vor putea admira atat imensitatea marii, splendoarea cascadei, cat si panorama orasului Rio de Janeiro.  Nu stiu daca pana in 2016 va trece sau nu criza financiaza. Dar este frumos sa visez macar ca as putea spera sa vad o asemenea frumusete arhitecturala. Sa vizezi, inca e gratis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu