Umbrela patrata

Umbrela patrata

miercuri, 19 decembrie 2012

Fabrica lui Mos Craciun de la Gottlob


Sunt sigura ca multi dintre voi stiu ca in județul Timiș, in Gottlob, funcționeaza o fabrica de globuri si decoratiuni de Craciun. Fabrica are patronat italian, iar produsele fabricate sunt comercializate in cadrul lanturilor mari de magazine din tara si strainatate. Aici sunt confecționate multe decoratiuni pentru Craciun: globuri de toate formele, culorile si dimensiunile, figurine pentru tot felul de diorame, beteala multicolora, brazi artificiali in culori clasice sau in trend-ul european, asezati normal sau cu varful in jos.
Se pare ca anul acesta producatorii s-au decis sa socheze putin piata si a lansat bradul asezat invers: cu varful in suport. Bradul cu varful in jos costa 200 de lei , deci aviz amatorilor de ciudatenii. Daca aveti ocazia sa mergeti in vizita la Fabrica lui Mos Craciun de la Gottlob, veti fi mirati sa vedeti cum kilometri intregi de panglica verde sunt transformati in crengute, ramuri si brazi intregi. Dar cel mai interesant proces este cel a productiei de globuri.
Globurile de la Gottlob sunt confecţionate dintr-un praf de polistiren special si care capata forma unui glob prin proces tehnologic studiat. Peste globul brut este pulverizata vopsea pe baza de apa, dupa care este pictat manuale.
Cine stie? Poate un alt brand banatean este pe cale sa se nasca langa noi. Si noi habar n-avem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu