Umbrela patrata

Umbrela patrata

luni, 4 februarie 2013

"Mama"


Aseara am fost invitati la niste prieteni la o seara de film. Am vazut filmul „ Mama” avandu-i in distributie pe actorii Jessica Chastain, Megan Charpentier, Nikolaj Coster-Waldau. Este o co-productie canadiano-spaniola, o imbinare intre drama si horror, in regia lui Andres Muschietti. Initial, cand am vazut  numele lui Guillermo del Toro in calitate de co-producator, al carui film “Labirintul Faunului” m-a incantat atat de mult, am crezut ca voi avea sansa sa vad un film de exceptie. Mi-a placut, dar nu atat de mult incat sa imi doresc sa il vad si a doua oara. Filmul prezinta povestea a doua fetite disparute in padure in ziua in care deducem ca tatal si-a ucis sotia. Acesta isi urca fetele in masina si pleaca spre o directie necunoscuta. Datorita  stress-ului, acesta face accident intr-o zi friguroasa de iarna si este obligat sa se adaposteasca impreuna cu cele doua fiice intr-o cabana aparent parasita, in care bantuie  spiritul unei sinucigase, care isi parasise copilul inainte de a se arunca de pe o stanca.  Asistam la incercarea tatalui de a le omori si pe fete, inainte de a se sinucide, dar spiritul intervine justitiar si il omoara. Actiunea se muta in viitor, dupa 5 ani, in momentul in care niste padurari descopera masina avariata, iar mai apoi pe cele doua fetite, aproape salbaticite, in cabana. Atat fratele tatalui, cat si sora mamei revendica fetele, dar ele vor fi date in custodia unchiului lor, care are ca iubita o rock -ita. Desi afiseaza tatuaje peste tatuaje, este surprinsa in repetitii zgomotoase, totusi, Annabel nu se dovedeste pe parcursul filmului o dura neinfricata. Ba chiar as putea spune ca se intrevad reale calitati materne din care transpare multa compasiune si afectiune. Annabel si Lucas  le primesc in caminul lor pe nepoatele lui,  Victoria si Lily.
Dar, la scurta vreme dupa sosirea fetelor, lucruri bizare incep sa se petreaca in casa si, desi neaga in prima faza evidenta, cei doi tineri isi dau seama ca impreuna cu fetele au primit in mijlocul lor si prezenta unui spirit neprietenos si posesiv, care isi revendica dreptul asupra fetelor,. Ea este „Mama” care le ingrijise pe fete timp de 5 ani in casa parasita din padure. Cele doua fetite interpretate de catre Megan Charpentier si Nelisse Isabelle, surori de joc scenic, m-au impresionat cel mai mult, rolurile lor parand de multe ori mai bine alese, studiate si interpretate decat cele ale adultilor, parteneri de film. Daca veti viziona filmul, veti avea ocazia sa constatati o intriga relativ simpla, efecte speciale atent realizate si un sfarsit cam cu jumatate de masura, astfel incat sa impace gusturile tuturor.
Nu e un film prost de vreme ce , de la premiera, s-a situat pe primul loc in box office-ul nord-american si  a obtinut incasari de 28,1 milioane de dolari pana acum. Dar stiti cu se zice: gusturile nu se discuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu